Pienillä teoilla yksittäinenkin ihminen voi vaikuttaa kulutukseen ja säästää parhaimmillaan luonnon lisäksi sekä omaa että taloyhtiön rahaa.
Helppoja keinoja on arjessa useita, esimerkiksi täysien pyykkikoneellisten peseminen ja suihkun tai hanan sammuttaminen shampoon levityksen tai hampaiden pesun ajaksi.
Esimerkiksi tietokone kannattaa valmiustilan sijaan sammuttaa kokonaan, kun sitä ei käytä. Kodinkoneita uusiessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden energialuokitukseen.
Vuotavat vesikalusteet voivat aiheuttaa huomattavan laskun.
Myös normaali kunnossapito ja havainnointi on energiankäytön kannalta tärkeää, sillä esimerkiksi vuotavat vesikalusteet tai rikkinäiset kodinkoneet voivat aiheuttaa huomattavan vedenhukan sekä laskun. Korjaustarpeista kannattaa ilmoittaa eteenpäin heti niitä huomatessaan.
Pienempiä kunnossapitotöitä voi tehdä itsekin. Esimerkiksi jääkaapin ja pakastimen ovien tiivisteet kannattaa silloin tällöin tarkistaa ja takaosan lauhduttimen ja kompressorin ulkopinnat imuroida kerran vuodessa.
Taloyhtiön energiakustannuksista jopa 30 prosenttia voi mennä energiahukkaan. Taloyhtiö voi teettää energiakartoituksen, josta selviää, missä asioissa on parantamisen varaa. Tarpeista riippuen keinot vaihtelevat asukkaiden valistamisesta isoihin remontteihin tai laitteiden ja järjestelmien päivittämiseen energiatehokkaammiksi.