Turvallisuus syntyy taloyhtiössä yhteisponnistuksena

Kirjoittanut Päivi Maaniitty 16.10.2024

Säännöllinen yhteinen keskustelu ja hallituksen valmius ottaa vastaan ehdotuksia ja palautetta ovat hyviä keinoja lisätä asukkaiden turvallisuuden tunnetta taloyhtiössä.

Kun ajat ovat epävarmat tai muutosta tapahtuu paljon, monelle oman kodin ja ympäristön turvallisuus nousee entistä tärkeämmäksi. Taloyhtiössä asuvalle turvallisuuden tunne voi syntyä esimerkiksi siitä, että tietää oman talouden olevan hyvällä mallilla, eivätkä omassa kodissa asumisen kustannukset nouse liian korkeiksi. Se voi myös syntyä siitä, että luottaa taloyhtiön johdon tekevän oikeita ja harkittuja päätöksiä. Mutta yhtä lailla turvallisuutta tuo se, että tuntee naapurinsa ja se, että yleiset tilat ovat siistit ja siivous toimii.

Ja vaikka kaikki tämä olisi kunnossa, mutta taloyhtiön ympäristössä tapahtuu jotain häiritsevää, se voi vaikuttaa turvallisuuden tunteeseen.

Yksi tärkeä asia on herätä ajattelemaan sitä, kuinka ikääntyvät ihmiset voivat omassa taloyhtiössämme, ja mitä heidän arkensa parantamiseksi voisi tehdä. Onko tiloissa liikkuminen helppoa ja esteetöntä? Puuttuuko ehkä hissi tai tarvittaisiinko pihaan lisävalaistusta tai portaiden viereen luiska? Huomataanko naapurin muistisairaus ja arjen ongelmat?

Turvallisessa taloyhtiössä viihdytään ja voidaan hyvin.

Turvallisuus syntyy taloyhtiössä yhteisponnistuksena. Se vaatii säännöllistä yhteistä keskustelua ja hallitukselta valmiutta ottaa vastaan ehdotuksia ja palautetta. Monesti epävarmuutta voivat aiheuttaa sellaisetkin asiat, ettei tiedä, miten uusi lukkojärjestelmä tai varaussovellus toimii tai miten tuleva remontti vaikuttaa omaan asumiseen ja kuinka kauan.

Hyvä tiedotus luo turvallisuutta. Kun tietää, mitä on tulossa tai miten pitää toimia, asiaan voi varautua ja sen voi opetella. Turvallisessa taloyhtiössä viihdytään ja voidaan hyvin.

Päivi Maaniitty

Kirjoittaja: Päivi Maaniitty

Taloyhtiö on monelle koti, mutta myös osa omaa taloutta ja paikka vaikuttaa. Kotitalon päätoimittajana innostun tiedon lisäämisestä päätöksenteon tueksi, avoimesta keskustelusta ja kiehtovista arjen tarinoista.

Katso kaikki sisällöt kirjoittajalta Päivi Maaniitty →

Kirjoita kommentti

Hienoa että haluat jakaa omia kokemuksiasi. Pysy kuitenkin asiallisesti asiassa. Karsimme etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.