Äänekoskelaisen Koulunmäen koulun kotitalousluokassa vallitsee innostuneen odottava tunnelma, kun Keski-Suomen Marttojen kotitalousasiantuntija Hanni Kuronen antaa ohjeita tulevaan mittelöön.
– Ideana on, että jakaudutte kahteen joukkueeseen. Molemmat tiimit tekevät työtasoille asetetuista kotivaratuotteista pääruuan. Sen lisäksi toinen tiimi tekee jälkiruuan ja toinen välipalan. Saatte itse ideoida annettujen raaka-aineiden pohjalta reseptit. Uunia ei saa käyttää, mutta lieden ja mikron käyttö on sallittu. Kriisitilanteissa ne voidaan tarvittaessa korvata esimerkiksi kaasukeittimellä, Kuronen ohjeistaa.
Uunia ei saa käyttää, mutta lieden ja mikron käyttö on sallittu.
Kokkisodan osallistujat rientävät työpisteille. He ovat selvästi kokeneita konkareita ruoanlaitossa, sillä kestää vain tovin, kunnes pääruoan ainekset jo kypsyvät liedellä. Kiire toki onkin, sillä ruoanvalmistukseen on aikaa vain 50 minuuttia.
Tämä sisältö näkyy vain tilaajille
Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.
Tutustu 2 viikkoa maksutta
Oletko jo tilaaja?
Tuleeko taloyhtiöllesi Kotitalo-lehti?