”Tykkään johtaa käytännön työhön osallistuen. Silloin parannusta vaativiin asioihin voi tarttua saman tien.
Olen tuonut avoimesti esiin, että kehittyminen vaatii paljon töitä. Asiakkaiden tyytyväisyyden lisäksi kyse on siitä, että oma työ pysyy kiinnostavana. Kun kokkieni vahvuudet erilaisten ruoka-aineiden käsittelyssä käyvät ilmi, he saavat opettaa taitojaan myös työtovereilleen. Pyrimme yhtä lailla näkemään osaamisen heikkouksia ja vahvistamaan niitä, jottei työstä tule yksitoikkoista.
Yritä aina parhaasi.
Hans Välimäen motto
Olen myös tehnyt tilaa ajatukselle, että vältämme sanomasta ’ei onnistu’. Sen sijaan otamme haasteita vastaan. Haluamme saada vaihtoehtoiset annokset onnistumaan niin hyvin, ettei asiakas edes huomaa eroa tavanomaiseen.
Tämänhetkisessä ravintolassani Bistro Bardot’ssa meillä on viikkopalaverit, joihin osallistuvat kaikki esimiehet. Sali ja keittiö pitävät lisäksi omat palaverinsa kuukausittain. Käymme läpi mennyttä ja ennen kaikkea tulevaa. Pohdimme henkilöstön kanssa, mitä voisimme työssämme parantaa.
Nykypäivänä on tosi tärkeää, että ihmiset kokevat tulevansa kuulluiksi. Kohtele muita, niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, on minusta hyvä motto. Kun joskus joudutaan antamaan tiukempaa palautetta, sitä pohjustetaan jo palaverikutsussa, eikä virheistä syyllistetä ketään.
Ravintola-alalla on hierarkkisuutta, joka läpinäkyvänä myös suojelee työyhteisöä. Kokeneet esimiehet ovat aina paikalla, sillä päätöksiä pitää tehdä joskus nopeastikin. Esimies on myös se, joka vastaa päätöksestä asiakkaalle.”
Kuka Hans Välimäki?
- kokki ja ravintoloitsija
- koulutukseltaan keittiömestari
- aiemmin oli ärhäkämpi ja halusi tulla kirurgiksi
- asuu kerrostalossa Helsingin keskustassa
- harrastaa urheilua, metsästystä, lukemista ja ruoanlaittoa.