Kerrostalossa kuuluu ääniä aina. Jonkun naapuri tulee vuorotyöstä myöhään kotiin ja menee suihkuun tai jonkun yläkerrassa asuu nuori perhe, jonka pienet lapset heräävät lauantaiaamuisin aikaisin ja leikkivät legoilla kovaäänisesti lattialla. Tällaiset äänet kuuluvat normaaliin elämään ja asumiseen, ja yhteisöasumisessa naapureiden on yksinkertaisesti hyväksyttävä ne. Suihkussa saa siis käydä yölläkin.
Elämä on häiritsevää, mikäli se on jatkuvaa tai toistuvaa, ja siitä aiheutuu häiriötä muille osakkeenomistajille ja taloyhtiön asukkaille. Siksi esimerkiksi koiran haukunta kahdeksan tuntia päivässä, pianon soittaminen useamman tunnin ajan joka päivä tai jatkuvan kovaäänisen työn tekeminen huoneistossa ovat häiritsevää toimintaa, johon tulee puuttua.
Taloyhtiön kannalta on tärkeää, että asukkaat ilmoittavat mahdollisista häiriöstä kirjallisesti isännöintiyritykselle. Ilmoituksessa täsmennetään, mitä on tapahtunut ja milloin. Isännöitsijä arvioi ilmoitusten perusteella, milloin taloyhtiö voi puuttua asukkaan toimintaan. Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiö voi ottaa osakkaan huoneiston hallintaansa, jos huoneistossa vietetään häiritsevää elämää. Kynnys hallintaanottamiselle on kuitenkin suuri, ja osakas sekä asukas saavat ensin varoituksen käyttäytymisestään.
Mikä tahansa häiriökäyttäytyminen ei oikeuta taloyhtiötä ottamaan huoneistoa hallintaansa. Pelkkä asian paheksuminen ei riitä. Esimerkiksi muutaman kerran vuodessa huoneistossa järjestetyt juhlat eivät ole häiritsevää toimintaa.
Tällaisessa tapauksessa on kuitenkin kohteliasta tiedottaa talon muita asukkaita mahdollisista häiritsevistä äänistä jo etukäteen esimerkiksi kiinnittämällä porrashuoneen ilmoitustaululle ilmoitus tulevista juhlista. Samalla voidaan kehottaa naapureita ottamaan jo illan aikana yhteyttä juhlia järjestäneeseen asukkaaseen, mikäli naapurit häiriintyvät toiminnasta.