Taloyhtiön hissin jälkiasennuksesta syntyvät kustannukset riippuvat siitä, mitä yhtiökokous on päättänyt asiasta.
Jos yhtiökokous päättää, että hissi asennetaan kaikkiin taloyhtiön porrashuoneisiin, kustannukset jakautuvat niin sanotun hissivastikepykälän mukaisesti kaikkien osakkaiden maksettavaksi. Silloin kunkin asunnon maksuosuus riippuu siitä, miten hissin asennus vaikuttaa asunnon arvoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koska ylhäällä asuvat osakkaat hyötyvät hissistä enemmän, he myös maksavat enemmän.
Hissin jälkiasentamisen kustannukset lasketaan niin, että yhtiöjärjestyksessä mainittu vastikeperuste kerrotaan asunnon sijaintikerroksen perusteella määräytyvällä kertoimella. Kerroin yksi määräytyy aina pääsisäänkäyntiä lähinnä olevan hissin lähtötason perusteella. Jos hissi siis menee pääsisäänkäynnin alapuolella olevaan kerrokseen, tämän kerroksen kustannukset kerrotaan kertoimella kaksi.
Asuinkerrokset määritetään puolen kerroksen tarkkuudella. Jos asunto sijaitsee kerrosten välissä, asunnon kerroin määräytyy ylemmän kerroksen mukaan.
Jos yhtiökokous sen sijaan päättää, että hissiä ei asenneta kaikkiin porrashuoneisiin, kustannukset jaetaan ainoastaan niiden osakkaiden kesken, joiden porrashuoneeseen hissi asennetaan.
Hissin jälkiasennuksen kustannuksista vapautetaan lain mukaan myös kerrostalon kivijalassa sijaitseva liikehuoneisto tai taloyhtiöön kuuluvan rivitalon osakkaat, koska he eivät hyödy hissistä lainkaan.
Hissin jälkiasentamisen kustannusten jakautumisen pystyy kätevästi laskemaan hissilaskurin avulla.