Taloyhtiöllä on monta tapaa viedä läpi taloyhtiön laaja remonttihanke – oli se linjasaneeraus, julkisivuremontti tai lämmitysmuodon vaihdos.
Valitsipa taloyhtiö millaisen mallin tahansa, kolme seikkaa pysyy samoina: 1. Iso saneeraus vaatii ponnistuksia kaikilta osapuolilta, jotta lopputulos onnistuu. 2. Ison saneerauksen läpivieminen on aina monen eri toimijan yhteispeliä ja sujuvuuden eteen kannattaa tehdä töitä. 3. Jaettiinpa roolit miten tahansa, hallitus on aina se, joka päättää tai tekee päätösehdotukset.
Hallituksen rooli remontissa voi olla merkittävä, mutta riittääkö osaaminen ja aika?
Yksi tapa lähestyä korjaushanketta on toimia hallitusvetoisesti. Jos hallitusjäseniltä löytyy korjausrakentamisen osaamista, aikaa asioiden hoitoon ja tahtoa toimia, hallitus voi kasvattaa roolinsa melko isoksikin. Talkootyöllä säästää rahaa.
Helsinkiläisen Aavatalo Oy:n toimitusjohtaja, isännöitsijä Johannes Halmevuo painottaa, että lähtötilanteessa hallituksen kannattaa silti olla todella rehellinen itselleen.
– Aika harva hallitus pystyy yhdistämään osaamisessaan kokemuksen korjaushankkeiden läpiviemisestä ja hallinnollisista vaatimuksista. Ne molemmat ovat avainasioita isossa korjaushankkeessa.
Lisäksi hän painottaa, että korjausrakentamisessa tulee aina vastaan yllätyksiä. Tällöin vaaditaan ratkaisukeskeisyyttä: pitää kyetä keskittymään ongelmien selvittämiseen, asioiden eteenpäinvientiin ja päätösten tekoon.
Tämä sisältö näkyy vain tilaajille
Tilaamalla Kotitalo-lehden saat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön kotitalolehti.fi:ssä.
Tutustu 2 viikkoa maksutta
Oletko jo tilaaja?
Tuleeko taloyhtiöllesi Kotitalo-lehti?